2010-05-07

Annas dagbok

Den här boken utspelar sig i framtiden, kanske sisådär tio år framåt. Anna skriver dagbok om sitt tonårsliv och  kärleksbekymmer. Men snart börjar det hända konstiga saker...

Albatrosser flyger fel och dyker upp svårt sjuka lite här och där i Sverige, b la utanför Annas skola. Ett forskningsfartyg som varit vid Norra ishavet kommer tillbaka till Stockholm och hela besättningen är död.

Myndigheterna försöker tona ner händelserna, men det blir förstås masspsykos i Sverige. Det visar sig att det är ett dödligt influensavirus som sprids. Viruset har varit inkapslat i Grönlandsisen och sprids nu eftersom isen smälter (Globala uppvärmningen!)

Annas familj bestämmer sig för att fly till släkten i Norrland, den del av landet som fortfarande är smittofri. Familjen råkar splittras och Anna flyr ensam genom Sverige. Snabbt sätts Sverige och resten av världen ur spel, mobilnätet funkar inte, man plundrar hus och affärer och Anna märker snabbt att man inte kan lita på någon om man vill överleva.

Vilken spännande bok! Allt känns skrämmande realistiskt och rykande aktuellt med miljöförstöring och influensavirus. Som tur är slutar boken lite lyckligt iallafall. Det finns hopp... Låna boken genast! /Karin

Ps. Om du gillar Annas dagbok, gillar du kanske också Hungerspelen.

Inga kommentarer: